Thaleia richt zich in haar advisering met name op cultuurverandering, IT en procesverbetering.
Daarnaast kan een rol als interim-manager worden ingevuld, zowel in profit als not-for-profit organisaties.
Advisering bij cultuurverandering
Als startpunt geldt bewustwording van expliciete en impliciete 'waarden'. Niet alleen merk- en kernwaarden maar juist ook de persoonlijke waarden van de medewerkers van een organisatie. Het inzichtelijk en zelfs meetbaar maken hiervan helpt. Dit kan met behulp van hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een internationaal veel gebruikt instrument als CTT (Culture Transformation Tooling).
Via de volgende link vindt u hier meer over en over het onderliggende 7 laags waardenmodel van Barrett:
https://www.youtube.com/watch?v=snnSXykwUag&feature=youtu.be
Bespreking van de analyses met alle medewerkers leidt tot meer inzicht, begrip en cohesie. Vervolgstap is het samen maken en starten van een transformatieplan. Niet alleen praten, ook actie!
Er wordt speciale aandacht geschonken aan het (h)erkennen van en effectief omgaan met internationale cultuurverschillen. Hierbij worden wetenschappelijk onderbouwde inzichten gebruikt gebaseerd op het werk van Hofstede, Hall en Trompenaars.
Advisering op het gebied van IT
Hierbij wordt als eerste gekeken naar het snijvlak tussen business en IT en het optimaal organiseren daarvan. Samen keuzes maken en heldere prioriteiten stellen. Maar vooral ook de samenwerking tussen mensen verbeteren. Al deze punten zijn onderdeel van Business IT Alignment. Veel organisaties worstelen hier mee en belanden in een wij vs. zij situatie. Terwijl de uitdagingen juist nauwe samenwerking vereisen. Snelle technologische ontwikkelingen en vanuit het verleden doorgegeven complexiteit maakt dat het lastig is om de 'beste' oplossing te vinden.
Een mogelijkheid om dit te organiseren is om Agile te gaan werken. Dit heeft voor- en nadelen die in de advisering aan bod komen. Men kan op punten van mening over verschillen, maar iedereen is het er over eens dat de gevolgen voor de gehele organisatie groot kunnen zijn.
Advisering bij procesverbetering
Meestal zijn bedrijfsprocessen in kaart gebracht vanuit een of meer van de volgende perspectieven: kwaliteit, opleiding, financieel (AO/IC) of automatisering. Zonde om niet ook te kijken vanuit het perspectief 'verbetering en innovatie'.
Dit kan leiden tot (gedeeltelijk) procesherontwerp maar richt zich in algemene zin op operationeel management, oftewel: hoe worden dagelijks de bedrijfsprocessen eigenlijk uitgevoerd. En kan dat niet beter?
Er zal gekeken worden naar het praktisch en slim inzetten van hulpmiddelen die gebaseerd zijn op oorspronkelijk uit Japan afkomstige management inzichten.
Klanten vragen zich daarnaast vaak af hoe zich voor te bereiden op en te investeren in innovaties en ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld artificiële intelligentie. Dit zal actief in de advisering worden betrokken.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!